2. Geleneksel yok etme yöntemi, çelik fırça veya zımpara kağıdı ile manuel olarak ortadan kaldırmaktır, çıkış gücü düşüktür ve alüminyum klipsli çelik döküm kalıbı kabuğunun hasarı iyimser değildir. Kumlama eradikasyon yöntemi, kuvars kumunu içbükey kalıbın yüzeyine üflemek için hava sıkıştırması kullanmaktır.
3. Kaplamanın ısı yalıtımı sadece kaplamanın kalınlığında değil, aynı zamanda kaplamanın gözenekliliğinde de yatmaktadır. Kaplamanın gözenekliliği, kullanılan uygulama standartları ve yöntemlerden çok büyük ölçüde etkilenir, çünkü kaplamadaki boş alan seviyesi çoğunlukla kalıp kabuğunun yüzeyindeki orta suyun buharlaşma hızı ile belirlenir. Mimari kaplamaların ortak uygulama yöntemialüminyum dökümlersprey boyadır, ancak bazen dökme sistemi yazılımında ve yükseltici alanında olduğu gibi boya uygulanır. Otomatik püskürtme ekipmanı ile mimari kaplamaların viskozitesi arasındaki farka göre, püskürtme sıcaklığı hala biraz daha yüksektir.
Sprey boyama işlemialüminyum dökümlerdökümlerin görünümü üzerinde önemli bir pratik etkiye sahiptir. Sprey boyamanın amacı esas olarak dökümleri daha iyi korumaktır. Sprey boya sıcaklığının kontrolüne dikkat edin ve dökümlerin görünümünü yeni gibi gösterebilecek sprey boyaya uygun yöntemleri uygulamayı öğrenin.